De krachten achter team Snoepman!

 • Geplaatst op
 • 0
De krachten achter team Snoepman!

In deze blog wordt het team van Snoepman voorgesteld, maar ook de achterliggende diverse krachten binnen het bedrijf Snoepman. Ontdek onze diversiteit nu!

Meet the Snoepman Team 2022

Snoepman – De gespecialiseerde webshop in snoepgoed voor particulieren en bedrijven.

Maar ook bij een gespecialiseerde webshop is een gemotiveerd team noodzakelijk.

Naast Snoepman en zijn ‘Sweetie’ zijn er nog tal van andere personen en scholen die hun steentje bijdragen achter de schermen. Zowel klassen van buitengewoon secundair onderwijs, als stagiaires van hoger en secundair onderwijs, jobstudenten en flexijobs vormen deel van de kracht achter Snoepman. 

 

De krachten achter Snoepman

Zaakvoerders

De kern van het bedrijf wordt gevormd door zaakvoerder Dieter De Backer, met aan zijn zijde de creatieve partner Barbara Raes. De combinatie van jarenlange ervaring, ambitie, doorzettingsvermogen en enthousiasme draagt bij tot het leveren van een correcte en vriendelijke invulling van jouw zoetste dromen.

Jaren terug begon Dieter De Backer als marktkramer in wenskaarten en speelgoed en zag al heel vroeg kansen in online producten te verkopen. In 2007 richtte hij zijn eerste webshop www.wenskaartenshop.be op. Hij begon zich te verdiepen in online marketing en bijhorende online tools. Gebeten door de digitale microbe en het ondernemerschap richtte hij al snel zijn tweede webshop www.geldinzamelen.be. Via geldinzamelen.be ontdekte hij de wondere wereld van snoep en chocolade.

 

In 2018 koos Dieter De Backer om Snoepman op te richten samen met Barbara Raes . In een NO-time groeide het bedrijf tot een gespecialiseerd webshop in grote en kleine hoeveelheden snoep. Een gigantisch assortiment en in een oogwenk tot bij jullie thuis geleverd, klinkt als muziek toch?

 

Snoepman staat voor een

 • scherpe prijsstelling
 • snelle levertijd
 • correcte service

 

Barbara, sinds kort de full-time rechterhand van de Snoepman, staat vooral in voor het creatieve aspect. Het maken en bewerken van foto's, het in de kijker zetten van de producten, het up-to-date houden van social media, grafisch werk en personalisatie diensten zijn haar habitat. Allround steeds schakelend bij orderpicking, klanten ontvangst en communicatie. Jouw zoete bestellingen zijn dus in goede handen.

 

Personalisatie en interne inpakcentrale

Hedendaags staat Snoepman klaar voor alle snoep bestellingen groot en klein. Zo hebben we onze interne inpakcentrale met half automatische machine die grote hoeveelheden snoep weet te verwerken op een korte tijd. Een investering die ervoor zorgt dat grote orders tijdig de deur uit gaan. Jouw snoepverkoop, fundraising, inzamelactie, evenement zal dus niet ontbreken aan iets lekkers zoet en niet zuur verlopen.

Ons snoepgoed en jouw logo en gegevens, geen probleem!

"De perfecte match" om doelgericht een snoepverkoop, geldinzamelactie op te starten of om lekker reclame te maken voor je bedrijf

zonder grote kosten is natuurlijk de surplus personalisatie. Laat je informeren en vraag offerte!

 

Stagebedrijf voor hogeschoolstudenten en bijzonder onderwijs

Onze jaarlijkse stagiairs van diverse hogescholen en het bijzonder onderwijs behoren eveneens tot het DNA van Snoepman. Onder het mentorschap van Dieter krijgen studenten ervaring mee op vlak van SEO, customer service en social media. Dagelijks worden onze stagiaires mee betrokken tot de digitale zichtbaarheid van het bedrijf, zoekmachine optimalisatie, het schrijven van nieuwsbrieven, blogs, product beschrijvingen, input, logistiek en social media onder begeleiding van Barbara. Steeds een variërend takenpakket in een perfecte leeromgeving.

Onze hogeschool stagiaires Thomas, Jens, Ruben, Zeno zijn allen marketing studenten aan de hogeschool.

Thomas volgt zijn graduaat marketingopleiding aan de Artevelde hogeschool in Gent en volgt zijn 2de jaar stage bij snoepman. Stilaan een kenner op snoepgebied volledig ingewerkt in het bedrijf.

Jens loopt stage voor het einde van zijn marketingopleiding aan de Odisee hogeschool in Aalst. Samen met zijn stage en bachelorproef zal hij zijn academiejaar mooi afsluiten bij Snoepman.

Ruben en Zeno volgen hun eerste jaar marketing aan Artevelde hogeschool en zijn op ontdekkingstocht binnen het bedrijf.

 


Om de digitale zichtbaarheid te vergroten, worden al onze producten opgeladen door middel van copywriting met de nodige SEO. Alvorens men begint met het schrijven, gaat een diepgaand zoekwoordonderzoek vooraf met behulp van de nodige tools. Door het combineren van de nodige zoekwoorden en een professionele schrijfstijl, worden onze teksten samengesteld. Dit is een essentieel ingrediënt in het recept voor SEO-optimalisatie. . Continu worden onze social media up-to-date gehouden met tal van posts onder begeleiding van Sweetie. De copy's worden gemaakt door de stagiaires maar de kans bestaat er ook in dat hun bijdrage wordt opgemerkt tussen de posts.

Ter afwisseling dragen zij hun steentje bij voor de orderpicking van producten, het bedienen van klanten, het verzorgen van digitale communicatie, en veel meer. Niet enkel zijn onze stagiaires actief binnen het 'business-segment', maar helpen zij ook vaak met magazijnwerk. Een leuke, leerrijke en boeiende stage is de ideale manier om elke student zichzelf te laten ontwikkelen.

Kortom, worden zij in een mum van tijd klaargestoomd voor het bedrijfsleven door middel van een uitgebreid takenpakket op vlak van marketing en logistiek. Van hogeschoolstudent tot marketingexpert in slechts enkele maanden, een ware realisatie van Snoepman. Gegarandeerd een ervaring rijker is de belofte.

Ook zin om een stage te volgen bij Snoepman? Contacteer ons

 

Stagiaire Horizon 

Onze stagiaire Kenneth volgt zijn studies OV1 in de Horizon in Aalst.

De horizon is een school voor buitengewoon secundair onderwijs voor leerlingen met een beperking. Deze beperkingen kunnen sterk variëren en krijgen daardoor niet overal de kans om aan de slag te gaan. Toch krijgen deze leerlingen bij ons wel de kans om hunzelf te ontwikkelen met begeleiding van ons en hun leerkrachten. Voor een verdere ontwikkeling bieden wij ook leerlingen de kans om op zaterdagen te komen helpen.

Maandag en woensdag versterkt Kenneth ons team, een vrolijke noot die de voorbereidingen van de orders verzorgt. Snoepmixen  maken voor de vulbakken van de machine, labelen van verpakking, sorteren van afval en vooral de ruimte vullen met zijn humor behoren tot zijn takenpakket.

Wil jij ook jouw kind uit het buitengewoon onderwijs stage laten lopen bij ons bedrijf? Aarzel niet om ons te contacteren!

 

Stagiaire Horizon 

Daarnaast loopt ook Xander stage bij ons voor zijn studies OV2 in de Horizon te Aalst. Xander staat in voor de orderpicking van schep en kilosnoep evenals wenskaarten. Ook vervult hij zijn rol van inpakker aan de machine. De ideale kans om zichzelf te ontwikkelen door middel van leuke taakjes in een sfeervolle omgeving. 

Een sterke stage-werkkracht die wij mochten welkom heten in ons team. 

 

Klassen Horizon

Meerdere klassen worden ingezet voor de verpakking van snoepzakjes. Een tiental leerlingen per klas ondersteunen ons zowel dinsdag, donderdag als vrijdag. Tijdens deze leerrijke periode vervullen zij allerlei taken zoals het verpakken van snoep en labelen van dozen. Het werken onder begeleiding van ons en leerkrachten, met af en toe een zoete beloning, zorgt voor de realisatie van snel en correct werk.

Iedereen die zijn best doet op de stagedagen komt in aanmerking om als jobstudent ingezet te worden

Stagiaire Publiciteit

Célia is een 7dejaars studente aan TechniGo in Aalst. Om Célia voor te bereiden op de arbeidsmarkt krijgt zij een heel divers takenpakket voorgeschoteld. Zo maakt Célia banners via de professionele software 'Canva' om haar creativiteit te optimaliseren, maar helpt zij ook in het magazijn. Ook draagt zij haar steentje bij op logistiek vlak.

Célia bekijken wij eerder als een all-round medewerker die steeds met de glimlach klaarstaat om verschillende taken naar behoren uit te voeren. Een combinatie van enthousiasme, leergierigheid en ambitie zorgt dat zij perfect past binnen ons team. 

 

Flexi-Job 

Erik en Hadewijch zijn kwieke gepensioneerden die wekelijks enkele dagen inspringen voor allerhande verpakkingswerkzaamheden. Door hun maturiteit en betrouwbaarheid, zijn zij een enorme meerwaarde. Zij voeren hun werk uitmuntend uit door hun wilskracht om te zetten in de realiteit.

Wil jij ook graag blijven verder werken? Aarzel niet om ons te contacteren!

 

"Team work makes dream work"

De combinatie van diverse leeftijden, interesses en competenties zorgen voor het ultieme teamwork.

Zo bieden wij een mooie dienst aan als stagebedrijf. Door de kennis en ervaring, is ons bedrijf de ideale stageplek. Een tal Hogeschoolstudenten liepen hier stage met succes. Eén voor één topstudenten die hun theoretische kennis konden omzetten in de praktijk en werden klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Een echte WIN-WIN voor beide partijen.

Ook aangetrokken om hier stage te komen lopen? Aarzel zeker niet om ons te contacteren

 

Reacties

 1. Dieter De Backer Dieter De Backer

  Dankjewel Linda voor deze leuke en positieve reactie!

  Wij zijn steeds blij om je te verwelkomen in onze webshop :)

  Ter info : je reageerde nu om een blogbericht van onze webshop.

  Je kan ons steeds beoordelen via volgende link:


  https://g.page/r/CdzIeuawvVB4EAI/review


  Dit zouden we enorm waarderen.

  Grtjs
  Snoepman en & Sweetie

 2. Dieter De Backer Dieter De Backer

  Dankjewel Linda voor deze leuke en positieve reactie!

  Wij zijn steeds blij om je te verwelkomen in onze webshop :)

  Ter info : je reageerde nu om een blogbericht van onze webshop.

  Je kan ons steeds beoordelen via volgende link:


  https://g.page/r/CdzIeuawvVB4EAI/review


  Dit zouden we enorm waarderen.

  Grtjs
  Snoepman en & Sweetie

 3. Linda Bovenistier Linda Bovenistier

  Snoepen zijn altijd netjes en verzorgd ingepakt, lekkere snoepen en veel keuze ook voor de vegitarische snoepers. Bedankt hiervoor.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.